Om skolan

Lindebergska-litenFriskolan Lars-Erik Larsson-gymnasiet grundades år 2001 av Eva Svanholm Bohlin. Skolan utformades efter mönster av Stockholms Musikgymnasium (fortsättningen på Adolf Fredriks Musikklasser), men på LEL breddades musikprofilen och kom att innehålla körsång, ensemblespel, musikteori, musikhistoria och dans.

Skolans grundtanke är att musik och fysisk aktivitet (dans och idrott), som i schemat varvas med de rent teoretiska ämnena, ska främja inlärningen - kropp och själ, teoretiskt och estetiskt, och vänster och höger hjärnhalva ska tillsammans skapa en harmonisk helhet för elevernas lärande och utveckling.

Som elev här får du behörighet till de flesta högskoleutbildningar och dessutom mycket goda förutsättningar att studera vidare inom musiken.

Lars-Erik Larsson-gymnasiet hyr lokaler av Kulturskolan på Lindebergska skolan, 2 min gångväg från Lund C. LEL har också egna paviljonger på gården – Naturvetenskapspaviljongen och Danspaviljongen. All undervisning, utom idrotten, sker på skolan.

• Lars-Erik Larsson-gymnasiet

S:t Laurentiigatan 1