• Lunds musikgymnasium
  Lunds musikgymnasium
 • Lunds musikgymnasium
  Lunds musikgymnasium
 • Lunds musikgymnasium
  Lunds musikgymnasium

Röster om Lars-Erik Larsson-gymnasiet

 • mansMåns Zelmerlöw, artist, låtskrivare
  och f.d. LEL-elev

  "Jag har Lars-Erik Larsson-gymnasiet att tacka för så oerhört mycket. Här fick jag en bra grund att stå på i både sång, dans, musikteori och naturvetenskap.

  När jag kom till LEL hade jag varken dansat, sjungit i kör eller läst noter tidigare. Idag vet jag inte vad jag skulle göra utan dessa kunskaper.

  Dessutom har skolan och dess elever en sammanhållning som är makalös!
  Får man gå om?"

 • Andrea-ElmelidAndrea Elmelid, läkarstudent i Uppsala
  och fd. LEL-elev

  "Lars-Erik Larsson-gymnasiet är utmärkt för den som inte vill begränsa sig. Genom att välja LeL stängde jag inga dörrar utan jag fick istället möjligheten att utveckla många olika sidor hos mig själv.
  Jag fick utveckla mina språkkunskaper, min sång och musikalitet. Jag fick upp intresset för naturvetenskap, historia och psykologi.

  Dessutom lärde jag känna helt fantastiska människor, inspirerande lärare och vänner för livet. Allt detta på samma gång! Nu studerar jag medicin i Uppsala, sjunger i kör och har ett band. Jag har med andra ord fortsatt i LeL-anda
  med att studera ett akademiskt ämne i kombination med mycket musik.
  En gång LeL - alltid LeL."
 • Joel-StenlundJoel Stenlund, militärtolk, diplomat inom UD
  och fd. LEL-elev

  Att Lars-Erik Larsson-gymnasiet bygger på de fyra grundpelarna – naturvetenskap, musik, språk och fysisk aktivitet - tyckte jag var en av de största fördelarna med skolan. Denna breda bas gör att många olika sorters människor
  lockas till skolan, vilket inspirerade mig enormt.

  Mina intressen när jag började studera på skolan var piano och naturvetenskap. När jag slutade var mina huvudintressen sång, dans och språk - utan att jag
  för den delen förlorat mina tidigare intressen. Den goda och ambitiösa stämningen som råder på LEL gjorde att jag fick lust att söka Militärens Tolkskola, som har lett till mitt nuvarande arbete på Sveriges ambassad i Kiev.
  LEL inspirerar!"

 

 

  • Lars-Erik Larsson-gymnasiet

   S:t Laurentiigatan 1
   222 21 Lund
  • Ring till oss

   Kansli och sjukanmälan: 046-373799
   Rektor: 046-373794
   Lärararum: 046-372190
  • E-post

   info@lel.nu

Design av WeIntendit AB

Intendit SEO Webbyrå